Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sok ember számára az utazás fontos örömforrás. A kutyatulajdonosok számára azonban az utazás szabadságát jelentősen korlátozhatja az, ha kedvencük utazási betegségben szenved. E betegség miatt az utazás jó mulatság helyett egy stresszes és kellemetlen eseménnyé válhat.

Sok kutyatulajdonos kénytelen megváltoztatni életmódját, meg kell tanulnia, hogy tervei összeállításakor figyelembe vegye kedvence problémáját, végső soron pedig elvesztheti utazási szabadságát - ez minden érintett számára nyugtalanító és kellemetlen szituáció.

A múltban a kutyatulajdonosok számos különféle módon próbáltak megbirkózni kedvencük utazási betegségével, de eddig soha nem állt rendelkezésükre egy innovatív, álmosságot nem okozó, kifejezetten kutyák számára kifejlesztett, kizárólag állatgyógyászati felhasználásra szánt készítmény. Most azonban már van ilyen készítmény!

Mi az utazási betegség?

Az utazási betegség gyakori probléma, amely minden hatodik kutyát érint. Minden életkorban előfordulhat, de a kölyökkutyák és a fiatal kutyák fogékonyabbak iránta.

Az utazási betegség tipikus tünetei közé tartozik a hányás, a hányinger, a nyálzás, a nyugtalanság, a szorongás és a remegés. E tünetek okai összetettek. Utazási betegség akkor alakulhat ki, ha az agy túlzottan erős jelzéseket kap a szervezet egyensúlyozó szervrendszeréből. A szorongás és a félelem felerősítheti az egyéb ingerek hatását, és ezek az ingerek együttesen hányinger kialakulásához vezetnek, végül pedig hányást váltanak ki.A szervezet egyensúlyozási szervrendszeréből származó túlzottan erős ingerek utazási betegséget okozhatnak.

A múltban nem volt igazi megoldás...

A múltban a probléma kezelésére nyugtatószereket és antihisztaminokat használtak, mivel e gyógyszerek képesek tompítani az agyba érkező érző impulzusokat, melyek az agy hányásközpontját ingerlik. E szerek azonban nem eléggé specifikusak e területre, így inkább általánosabb nyugtató hatásokat váltanak ki.

Sok kutyatulajdonos azt találta az egyetlen gyakorlatias megoldásnak, hogy utazásaira nem viszi magával kedvencét - ez azonban sem a kutyatulajdonos, sem a kedvenc számára nem túl jó megoldás.

...egészen mostanáig

Az utazási betegség miatt most már nem kell hátrahagynia kutyáját - az e bántalom okozta hányás most már könnyen megelőzhető.

Állatorvosa most már egy kifejezetten kutyák számára kifejlesztett gyógyszert tud ajánlani az Ön kutyájának. E gyógyszer ráadásul úgy fejti ki hatását, hogy a kutya nem lesz álmos tőle. Az állat éber és élénk marad, és így maradéktalanul élvezheti az utazás nyújtotta élményeket.

Beszéljen az állatorvosi rendelő valamelyik munkatársával - ők segíthetnek, hogy kutyája újra részt vehessen a családi utazásokban.

Így Önnek nem kell búcsút intenie kutyájának, helyette búcsút inthet az utazási betegségnek. Tehát most már Ön is tehet valamint, ha kutyája utazási betegségben szenved! Kérdezze meg állatorvosát az utazási betegség megelőzésére szolgáló új gyógyszerről!

Hogyan javítson kedvence komfortérzetén utazás közben?

  1. Utazás közben résnyire nyissa ki az ablakot, hogy kutyája friss levegőhöz juthasson.
  2. Vezessen óvatosan, és kerülje a szükségtelen fékezést vagy gyorsítást.
  3. Ügyeljen arra, hogy a gépkocsiban ne legyen sem túl meleg, sem túl hideg, a kutyák ugyanis nem képesek olyan könnyen változtatni a testhőmérsékletüket.
  4. Hosszabb utazások közben rendszeres időközönként álljon meg, és engedje, hogy kutyája kiszálljon az autóból inni.
  5. Fokozatosan szoktassa kutyáját az autós utazáshoz: kezdje rövidebb utakkal, majd fokozatosan térjen át a hosszabbakra.
  6. Ha a kutya a gépkocsit élvezetes tevékenységekkel - például a célállomáson tett sétával - hozza összefüggésbe, ez segít csökkenteni szorongását és félelmét.
  7. Kölyökkutyák esetében törekedjen arra, hogy az első néhány utazás a lehető legélvezetesebb és stressztől mentes legyen, mivel ez az élmény határozza meg a kutyák autós utazással kapcsolatos későbbi érzéseit.                                                                     

Az utazási betegség gyakori kutyákban: sok esetben kölyökkorban jelentkezik először

A tipikus tünetek, melyek kedvence utazási betegségére utalnak, a hányás, a hányinger, a nyálzás, a nyugtalanság, a szorongás és a remegés. E tünetek okai összetettek. Utazási betegség akkor alakulhat ki, amikor az agy túlzottan erős jelzéseket kap a szervezet egyensúlyozó szervrendszeréből. A szorongás és a félelem felerősítheti az egyéb ingerek hatását, és ezek az ingerek együttesen hányinger kialakulásához vezetnek, végül pedig hányást váltanak ki.

Az utazási betegség ugyan nem igazi betegség, de nagyon kényelmetlenné vagy akár lehetetlenné teheti az Ön számára, hogy együtt utazzon kedvencével. Sok kutyatulajdonos kénytelen megváltoztatni életmódját, meg kell tanulnia, hogy tervei összeállításakor figyelembe vegye kedvence problémáját, végső soron pedig elvesztheti utazási szabadságát - ez minden érintett számára nyugtalanító és kellemetlen szituáció.

Ennek elkerülése érdekében, és hogy az Ön és kedvence számára kényelmesebb legyen a közös utazás, állatorvosa egy új gyógyszert írt fel az utazási betegség okozta hányás megelőzésére - ez egy új állatgyógyszer.Ez a gyógyszer lehetővé teszi az Ön és kedvence számára, hogy ismét szabadon utazhassanak. Kényelmesebbé és élvezetesebbé teszi az egynapos és hétvégi kirándulásokat és a szabadság idején tett utazásokat egyaránt.

Hogyan hat az új gyógyszer?

A gyógyszert kifejezetten kutyák számára fejlesztettek ki, amely egy új típusú gyógyszer, amely meggátolja a hányáshoz vezető idegi jelzések továbbítását.

Míg a hányásnak különféle okai lehetnek, mint például egyes gyomor-bélproblémák vagy az utazási betegség, egy olyan terület van, amely kulcsfontosságú a hányási reflex kiváltásában: ez a hányásközpont. Minden hányást kiváltó idegi jelzésnek keresztül kell haladnia az agy e kis területén.
A hányás kiváltásához bizonyos receptoroknak aktiválódniuk kell. Ez az a pont, ahol a tabletta kifejti a hatását.

A hatóanyag e receptorokhoz kötődik, hogy megakadályozza aktiválódásukat. Ez azután meggátolja a hányási reflex kiváltódását, függetlenül attól, hogy mi a hányást kiváltó ok.

Az új állatgyógyszer jól bevált és biztonságos gyógyszer az utazási betegség miatti hányás megelőzésére. Specifikus hatásmechanizmusának köszönhetően nem okoz álmosságot, így az Ön kedvence teljes mértékben élvezheti az utazás örömeit.